:: LEX :: ЩО КРИЄТЬСЯ ПІД ПОНЯТТЯМ
UA  RU  EN
 
  Главная
  Как принять участие в научной конференции?
  Календарь конференций
  Редакционная коллегия. ОБ «Наукова спильнота»
  Договір про співробітництво з Wyzsza Szkola Zarzadzania i Administracji w Opolu
  Архив

Актуальные исследования правовой и исторической науки (выпуск 63)

Срок представления материалов

11 июля 2024

До начала конференции осталось дней 0


  Научные конференции
 

  Полезные правовые интернет ресурсы
 

 Полезные ссылки
 
Нові вимоги до публікацій результатів кандидатських та докторських дисертацій
Юридичний форум
Законодавство України
Єдиний державний реєстр судових рішень


 Счетчики


 Ссылки


 Кнопка
www.lex-line.com.ua - Міжнародні науково-практичні інтернет-конференції за різними юридичними напрямками

ЩО КРИЄТЬСЯ ПІД ПОНЯТТЯМ "ЮВЕНАЛЬНА ЮСТИЦІЯ"
 
03.04.2011 16:49
Автор: Гуледза Н.Ф., студентка НТУУ "КПІ"; Ковтун К.А., студентка НТУУ "КПІ"
[Гражданское и семейное право. Гражданское процессуальное право. Коммерческое право. Жилищное право. Обязательственное право. Международное частное право]
На даному етапі розвитку спостерігається руйнація старих відносин, що породжує чимало негативних явищ: соціальну незахищеність, надмірну експлуатацію, бідність, безпритульність. Це в свою чергу призводить до збільшення злочинності, в яку входить і злочинність неповнолітніх. Саме з ціллю подолання її і був створений спеціальний суд для неповнолітніх – Ювенальний суд. Сутність такого поняття як "Ювенальна юстиція" розкривається через зв'язок з судом у справах неповнолітніх – тобто головним суб'єктом. В цьому випадку юстиція виступає як правосуддя. Якщо підійти глибше до цього поняття, то стає зрозумілим, що воно повинно відображати як загальні принципи та інститути, так і специфічні.  
З самого початку цілі, які ставив перед собою Ювенальний суд, були втіленні в життя в Америці. Саме її досвід в цій справі перейняли інші держави, в перелік яких входить і наша країна. Мета цих судів – врятувати юну особу від того злочинного способу життя, який вона вела. Шлях порятунку був досить лояльний і деколи, дійсно, допомагав. Суддя, який вів справу, мусив володіти не тільки юридичними знаннями, він також володів психолого-педагогічними знаннями. Що ж криється за ширмою Ювенальної юстиції зараз?
Ювенальна юстиція, або як називають – ЮЮ, не регулюється наразі ні законами країни, ні Конституцією. Чому ж тоді зараз так ативно забирають дітей з сімей? Що слугує причиною? Викликом до активних дій агентів ЮЮ може слугувати ряд факторів та проблем. Це може бути і ваша зовнішність, житло, яке знаходиться в ремонті або потребує його, жалоби сусідів або вчителів, травми та синці на тілі дитини, відмова батьків робити дітям щеплення, розкидані іграшки, а також скарга самої дитини. Це ще не всі причини, які можуть вплинути на те, що в батьків можуть забрати дитину.   Будь-яка дрібниця та дитяча образа може призвести до трагедії в сім'ї. Всім нам відомо, якою є дитина, як вона часом реагує на заборони та строгість з сторони батьків і наскільки сильною, часом, є ця образа.
З ціллю захисту Ювенальної юстиції випускається все більше гостросюжетних роликів по телебаченню, все частіше зустрічаються статті про дітей з неблагополучних сімей, де батьки страждають алкоголізмом та рядом інших проблем. Але, нам здається, що таких сімей в Україні меншість і саме тому впровадження цілої нової системи, яка ще й зарекомендувала себе з негативної сторони в інших країнах є нераціонально. Прикладом може слугувати Америка, оскільки, саме в цій країні ЮЮ була прийнята, але від неї відмовилися. 
Тому увагу суспільства потрібно акцентувати і на іншій стороні даної проблеми. А саме на тому, що часом ні дитина, ні батьки не хочуть потрапити під контороль агентів ЮЮ. Тобто, все частіше громадськість дізнається про випадки, коли дітей вилучають з сімей без їхньої згоди, не говорячи вже про їхніх рідних. Щоб повернути дитину в сім'ю, батькам знадобиться не один місяць. Отже агенти ЮЮ зараз, фактично, руйнують та вносять хаос в нормальні сім'ї, заражають людей злобою, недовірою та жорстокістю по відношенню один до одного.
Ювенальна Юстиція створюється в Україні таємно та негласно. Обговорюється законопроект, який навіть ніде не опублікували. Отже, виходячи з цього, можна стверджувати, що батьки – поняття біологічне, а діти – це державне майно. Юстиція підрозуміває тотальний контроль за правами дитини, не дивлячись на те, де та знаходиться. Вже не батьки, а агенти будуть вирішувати як потрібно виховувати вашу дитину. В випадку, якщо агент вирішить, що ви виховуєте її неправильно, дитину просто заберуть в притулок, де вона буде перебувати за ваші кошти.
Ювенальна Юстиція в нашій країні веде до безладу та плутанини, якої нам і так вистачає. Питається, навіщо зайвий раз руйнувати життя українцям.


Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License

допомогаЗнайшли помилку? Виділіть помилковий текст і натисніть Ctrl + Enter




 Інші наукові праці даної секції
ПРОБЛЕМИ ПРАВОВОГО РЕГУЛЮВАННЯ ДОГОВІРНИХ ВІДНОСИН КОМЕРЦІЙНОЇ КОНЦЕСІЇ (ФРАНЧАЙЗИНГУ)
22.04.2011 20:21
ПІДГОТОВКА СПРАВИ ДО СУДОВОГО РОЗГЛЯДУ У СВІТЛІ НОВОВВЕДЕНЬ
21.04.2011 21:12
ІНСТИТУТ ЗАРУЧИН У ЗАКОНОДАВСТВІ УКРАЇНИ
12.04.2011 20:02




© 2006-2024 Все права защищены При использовании материалов сайта, ссылка на www.lex-line.com.ua обязательна!


Наукова спільнота - інтернет конференції
Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки
Наукові конференції
Актуальні дослідження правової та історичної науки. Юридична лінія
 Голосування 
З яких джерел Ви дізнались про нашу конференцію:

соціальні мережі;
інформування електронною поштою;
пошукові інтернет-системи (Google, Yahoo, Meta, Yandex);
інтернет-каталоги конференцій (science-community.org, konferencii.ru, vsenauki.ru, інші);
наукові підрозділи ВУЗів;
порекомендували знайомі.
з СМС повідомлення на мобільний телефон.


Результати голосувань Докладніше