:: LEX :: ВИДИ КРИМІНАЛІСТИЧНИХ ОБЛІКІВ КРАЇН СНД
UA  RU  EN
 
  Главная
  Как принять участие в научной конференции?
  Календарь конференций
  Редакционная коллегия. ОБ «Наукова спильнота»
  Договір про співробітництво з Wyzsza Szkola Zarzadzania i Administracji w Opolu
  Архив

Актуальные исследования правовой и исторической науки (выпуск 63)

Срок представления материалов

11 июля 2024

До начала конференции осталось дней 0


  Научные конференции
 

  Полезные правовые интернет ресурсы
 

 Полезные ссылки
 
Нові вимоги до публікацій результатів кандидатських та докторських дисертацій
Юридичний форум
Законодавство України
Єдиний державний реєстр судових рішень


 Счетчики


 Ссылки


 Кнопка
www.lex-line.com.ua - Міжнародні науково-практичні інтернет-конференції за різними юридичними напрямками

ВИДИ КРИМІНАЛІСТИЧНИХ ОБЛІКІВ КРАЇН СНД
 
22.04.2013 15:00
Автор: Ковальов Василь Володимирович, кандидат юридичних наук, заступник начальника відділу організації роботи з техніко-криміналістичного забезпечення органів внутрішніх справ НДЕКЦ при ГУМВС України в Донецькій області
[Секция 4. Уголовное право. Уголовное процессуальное право. Криминалистика. Криминология. Уголовно-исполнительное право]

Після розпаду Радянського Союзу між державами СНД були укладені двосторонні й багатосторонні угоди про взаємодію в сфері боротьби зі злочинністю. Одним із напрямів такої взаємодії була участь в обміні криміналістично значимою інформацією.

З ініціативи МВС Росії 25-26 листопада 1992 р. у Москві відбулася нарада представників МВС СНД, а також Латвійської й Естонської республік, на якій були обговорені заходи щодо вдосконалювання обміну інформацією між сторонами. Однією із центральних тем даної зустрічі було створення й розвиток Міждержавного інформаційного банку.

Відповідно до Угоди «Про взаємини міністерств внутрішніх справ у сфері обміну інформацією» від 3 серпня 1993 р. (далі – Угода від 3 серпня 1993 р.) МВС РФ є власником централізованих оперативно-довідкових і дактилоскопічних карт, автоматизованого банку даних, криміналістичних і інших обліків, а також архівної інформації. МВС інших республік надають необхідну інформацію на уніфікованих носіях для поповнення міждержавних оперативно-довідкових, дактилоскопічних, криміналістичних і інших обліків, які перебувають у веденні МВС Російської Федерації. Таким чином, формується Міждержавний інформаційний банк на умовах пайової участі. Одержання відомостей здійснюється на безоплатній основі, і вони використовуються тільки по прямому призначенню.

Перелік інформації яка надається до Міждержавного інформаційного банку зазначений в особливому додатку до Угоди від 3 серпня 1993 р. Відповідно до нього обліку в Міжнародному інформаційному банку підлягають :

I. Особи (трупи) таких категорій : 1) засуджені, які відповідно до нормативних актів сторін підлягають обліку в Міжнародному інформаційному банку; 2) затримані за бродяжництво; 3) особи які переховуються від слідства й суду, ухиляються від відбування покарання, сплати аліментів або розшукувані по позовах підприємств, організацій і громадян; 4) зниклі безвісті; 5) невідомі хворі й діти; 6) невпізнані трупи; 7) особливо небезпечні рецидивісти; 8) кримінальні авторитети, організатори злочинних груп; 9) злочинці-«гастролери»; 10) які притягувалися до кримінальної відповідальності за вчинення з особливою жорстокістю статевих злочинів; 11) які притягувалися до кримінальної відповідальності за розкрадання культурних, історичних цінностей, антикваріату, а також за виготовлення, транспортування, збут і розкрадання наркотиків у великих розмірах; 12) судимі за тяжкі злочини, і які мають характерні відмітні ознаки.

II. Предмети злочинного замаху, втрачені, вилучені й безхазяйні речі : 1) нарізна вогнепальна зброя; 2) автомобілі й бронетехніка; 3) антикваріат; 4) радіо-, відео-, фото- і комп’ютерна техніка, що має індивідуальні номери; 5) номерні цінні папери й документи, що мають державний обіг.

III. Нерозкриті злочини : 1) убивства й тяжкі тілесні ушкодження зі смертельним результатом ; 2) статеві злочини, вчинені з особливою жорстокістю; 3) розбої, вчинені із застосуванням вогнепальної зброї; 4) шахрайство у великих розмірах, фальшивомонетництво, підробка грошей і цінних паперів; 5) розкрадання вогнепальної зброї, великих партій вибухових речовин, боєприпасів, наркотиків, отруйних речовин, радіоактивних матеріалів і рідкоземельних металів, автотранспорту й бронетехніки, з металевих сховищ, із квартир, вчинені характерним способом; антикваріату, культурних та історичних цінностей; пов’язані з фінансовими, біржовими й валютними аферами; пов’язані з викраденням людей; 6) вимагання, пов’язані з насильством.



Creative Commons Attribution Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License

допомогаЗнайшли помилку? Виділіть помилковий текст і натисніть Ctrl + Enter




 Інші наукові праці даної секції
ДЕЯКІ ПРОБЛЕМИ КВАЛІФІКАЦІЇ ЗЛОЧИНІВ ЗІ СПЕЦІАЛЬНИМ СУБ’ЄКТОМ, ВЧИНЕНИХ У СПІВУЧАСТІ
30.03.2013 13:00
ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ ТА ФУНКЦІОНУВАННЯ КРИМІНАЛІСТИЧНИХ ОБЛІКІВ КРАЇН СНД
22.04.2013 22:22
ДЖЕРЕЛА ІНФОРМАЦІЇ ТА МЕТОДИ, ЩО ВИКОРИСТОВУЮТЬСЯ ПІД ЧАС ФОРМУВАННЯ КРИМІНАЛІСТИЧНИХ ХАРАКТЕРИСТИК КРИМІНАЛЬНИХ ПРАВОПОРУШЕНЬ
22.04.2013 15:05
КЛАСИФІКАЦІЇ ТА ОЗНАКИ СУДОВОЇ ЕКСПЕРТИЗИ
21.04.2013 22:59
АКТИВНІ МЕТОДИ НАВЧАННЯ ПІД ЧАС ВИКЛАДАННЯ КРИМІНАЛІСТИКИ
21.04.2013 22:57
ЗАГАЛЬНІ ПРИНЦИПИ ВЗАЄМОДІЇ СЛІДЧОГО З ПРАЦІВНИКАМИ ЕКСПЕРТНОЇ СЛУЖБИ МВС УКРАЇНИ
21.04.2013 22:56
ОСОБЛИВОСТІ ПРОВЕДЕННЯ ОПЕРАТИВНО-РОЗШУКОВОЇ ДІЛЬНОСТІ В МЕЖАХ ВИПРАВНИХ КОЛОНІЙ
20.03.2013 21:05
ПРОБЛЕМНІ ПИТАННЯ НОВОГО КПК УКРАЇНИ
15.04.2013 22:47
ВІКОВІ ОСОБЛИВОСТІ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ НЕПОВНОЛІТНІХ: КРИМІНАЛЬНО-ПРАВОВИЙ АСПЕКТ
10.04.2013 22:27
ВИПРАВЛЕННЯ ЗАСУДЖЕНИХ, ЩО ВІДБУВАЮТЬ ДОВІЧНЕ ПОЗБАВЛЕННЯ ВОЛІ
10.04.2013 15:50




© 2006-2024 Все права защищены При использовании материалов сайта, ссылка на www.lex-line.com.ua обязательна!


Наукова спільнота - інтернет конференції
Міжнародна інтернет-конференція з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки
Наукові конференції
Актуальні дослідження правової та історичної науки. Юридична лінія
 Голосування 
З яких джерел Ви дізнались про нашу конференцію:

соціальні мережі;
інформування електронною поштою;
пошукові інтернет-системи (Google, Yahoo, Meta, Yandex);
інтернет-каталоги конференцій (science-community.org, konferencii.ru, vsenauki.ru, інші);
наукові підрозділи ВУЗів;
порекомендували знайомі.
з СМС повідомлення на мобільний телефон.


Результати голосувань Докладніше